HTML

Sportmenedzsment Akciócsoport

Blogunk a sportmenedzsmentet mutatja be praktikusan, gyakorlatiasan. Arról szól, hogyan menedzseld sportszervezetedet, hogyan működj profin, hogyan válj anyagilag önfenntartóvá.

Friss topikok

  • NagyBandor: @5vös: Köszönöm szépen, jön hamarosan, csak most az átköltözés miatt az új dolgokat már nem ide te... (2011.12.02. 23:11) Statisztikák finn módra
  • NagyBandor: @Aanderia: nem alazasnak szantam a szoveget. Tukornek, hogy ranezzunk magunkra es elgondolkodjunk,... (2011.09.24. 09:57) Kémkedés a Nagy Sportágválasztón

7 kérdés, amelyre érdemes tudnod a választ

2011.10.13. 09:57 NagyBandor

Van 7 kérdés és egy csomó, hozzájuk tartozó alkérdés. Ha tudod rájuk a választ, akkor valószínűleg a sportszervezeted is hatékonyan működik. Ha nem, ideje elkezdened törni a fejed.

Nem szaporítom a szót. Lássuk a kérdéseket:
 
1. Mi a sportszervezeted küldetése?
Mit ad a világnak a sportszervezeted azáltal, hogy létezik? Mi hiányozna a világból, ha nem létezne?
 
2. Ismered a közösséget, amelynek sportszervezetként része vagy?
Kikből áll, kik a fő véleményformálói, melyek a közösség legfontosabb problémái, mik az összetartó erők, a közös értékek? Mire vágynak a közösség tagjai? Hogy élnek? Milyen korúak? Hogyan tudod elérni őket? Milyen az anyagi helyzetük? Hová járnak szórakozni?
 
3. Kikből áll a sportszervezeted vezetői csapata?
Te magadból? Milyen kompetenciák vannak jelen a csapatban? Melyek hiányoznak? Elegen vagytok? Minden feladatnak van gazdája?
 
4. Mi a sportszervezeted fő üzenete?
Mit akarsz a világ tudtára hozni? Meg tudod fogalmazni egyetlen, frappáns mondatban? Mi az üzeneted a közösséged tagjai felé? És a szponzorok felé? Hogyan szólítod meg a potenciális utánpótlásod tagjait?
 
5. Hogyan tartasz kapcsolatot az emberekkel?
Milyen eszközökezt használsz? Beszéled a nyelvüket? Érted, meghallod, amit mondanak? Minden csatornát bevetsz, hogy kapcsolatban maradj velük?
 
6. Hogy állnak a pénzügyeid?
Honnét szerzel pénzt? Minden lehetséges forrást feltártál? Minden lehetséges költségcsökkentési lehetőséget kihasználsz? Jól bánsz az erőforrásaiddal?
 
7. Hogyan mozgósítod az embereidet?
Mivel motiválod a munkatársaidat, az önkénteseidet? Hogyan veszed rá a szurkolóidat, hogy eljöjjenek? És a szponzorokat, hogy mögéd álljanak a támogatásukkal?
 
Tedd a szívedre a kezed: a 7 kérdésből hányra tudsz igazi választ adni? És ki segít, hogy a többire is megtaláld a feleletet?
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kérdések kérdés elemzés 7 sportmenedzsment checklist sportszervezet

A bejegyzés trackback címe:

https://sportmenedzsment.blog.hu/api/trackback/id/tr63299334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása